Säker dejting - använd ditt sunda förnuft när du dejtar


Var anonym tills du är säker

All dialog mellan VIPdaters medlemmar är från vår sida helt anonym. Din verkliga identitet är skyddad tills dess du själv väljer att ge dig tillkänna. Innan du haft en längre dialog med en annan medlem, bör du vara försiktig med att dela ut din e-postadress, hemadress, arbetsplats eller liknande som gör att personen kan kontakta dig utan att du önskar det. Detta gäller både i din profil och i dina inledande meddelanden till medlemmen.

Lite för påträngande

Om en medlem är lite för påträngande och på ett misstänksamt sätt ber dig om personlig information, eller om du får känslan av att personen försöker lura dig att dela ut den, så avbryt kontakten direkt. Du kan välja att blockera medlemmen eller om det är riktigt illa anmäla personen till vår ”fake-fighter” som tar hand om falska medlemsprofiler.

Börja försiktigt

När du inleder en dialog med en ny person är det bra att vara lite misstänksam. På alla dejtingsidor finns det falska profiler som inte är vad de utger sig för att vara. Lyssna på din magkänsla och avbryt kontakten om du känner dig osäker på situationen.

Skicka aldrig pengar till en medlem

Tänk på att aldrig överföra pengar till en annan medlem. Oavsett hur fin och hjärtskärande förklaring du har fått så handlar det med allra största säkerhet om en medlem som inte har ärliga avsikter, och som utgångspunkt är det här en av de största varningssignalerna på att det handlar om en falsk profil.

Markant åldersskillnad

Var på din vakt om du får ett meddelande från en medlem som är betydligt yngre eller äldre än dig.

Se upp för fuskare

Precis som när du är på stan, besöker nattklubbar, barer eller liknande så finns det även på nätet människor som ljuger och bedrar. Därför ska du även här använda ditt sunda förnuft, och hålla dig långt borta från den här typen av människor om du har oturen att stöta på dem längs vägen.

Ge dig själv tid

Ha inte bråttom. Låt dig inte pressas till att ta förhastade beslut. Ge dig all den tid du behöver så att du kan få ett intryck av personen du är i kontakt med, och avgöra om hon eller han verkar ärlig och pålitlig. Personer som exempelvis ljuger om sin ålder, ljuger kanske även om mycket annat. Skriv meddelanden till varandra ett tag, så att du får en bra och mer stabil uppfattning om vem personen är.

Bilder

De flesta vill gärna framstå som så snygga som möjligt, och många medlemmar har jättefina bilder på sin profilsida. Men det vanligaste är att profil bilderna präglas av en "hemmafotograferad" känsla. Var lite skeptisk mot allför professionella modellbilder.

Bilder som saknas

Det är gratis att ladda upp bilder på VIPdaters – det finns alltså inte någon orsak till varför man inte skulle lägga upp en bild på sig själv. När du har en dialog med en annan medlem känns det tryggt att även få ett visuellt intryck av vad det är för person, gärna med bilder från olika miljöer. Så tveka inte att be andra medlemmar om att ladda upp profilbilder och bilder till sina fotoalbum.

Vänta med att träffas tills du är redo

En av de största fördelarna med att dejta på nätet är att man har möjlighet att lära känna varandra innan man träffas. Med hjälp av meddelanden kan man ta reda på om ens grundvärderingar och åsikter stämmer någorlunda överens. När du känner dig redo är det dags att planera en första dejt – den kan ju på gott och på ont vända upp och ned på de föreställningar bägge parter har haft av varandra. Se alltid till att första dejten sker på ett säkert ställe, exempelvis på ett café.

Ge kärleken en chans

Trots alla dessa varningar ska du definitivt ge kärleken en chans. Använd ditt sunda förnuft så kan du få samma fina upplevelser som tusentals andra medlemmar har varje dag.

Lycka till!