Säker dejting - använd ditt sunda förnuft när du dejtar


Tyvärr händer det att internet missbrukas och att några av de profiler man stöter på är falska (eller så kallade "scam-profiler"). Oavsett om du påträffar dessa på denna sida, på Facebook, Instagram eller någon annanstans, har dessa profiler i regel som mål att lura dig på ett eller annat sätt.

Vi gör vad vi kan för att exkludera denna typ av profiler på sidan men ibland kommer de genom nålsögat. Du kan hjälpa oss genom att använda funktionen "Rapportera" som finns länsgt ned på alla profiler. Dessutom bör du alltid komma ihåg följande enkla regler när du surfar på internet.

Förbli anonym tills du är säker

All dialog mellan VIPdaters medlemmar är anonym från vår sida. Din identitet är skyddad tills du själv väljer att identifiera dig. Tills dess att du haft en rimlig dialog med en annan medlem bör du vara noga med att inte tillhandahålla information så som e-post adress, bostad, arbetsplats, webplats eller annat som kan göra det möjligt för en medlem att kontakta dig personligen utan din begäran. Detta gäller både i din profil och i ditt inledande meddelande till medlemmen.

Lite för påträngande

Om en medlem är för påträngande och på ett misstänksamt sätt ber dig om personlig information, eller att de försöker lura ur dig information, avbryt kontakt med medlemmen. Du kan välja att blockera medlemmen och i allvarligare fall rapportera medlemmen till våra "fake-fighters".

Börja försiktigt

När du startar en ny dialog med en ny person är det bra att vara lite skeptisk. På alla dejtingsajter finns det "falska profiler" som utger sig för att vara någon de inte är. Lyssna på din magkänsla och avbryt kontakten om du känner dig osäker på situationen.

Skicka aldrig pengar till en medlem

Skicka aldrig pengar till en annan medlem. Oavsett hur bra och hjärtskärande förklaring du har fått är detta med största säkerhet en medlem som inte har ärliga avsikter och som utgångspunkt är detta en av de starkaste varningstecknena på att det är en flask profil.

Väsentligt åldersskillnad

Var vaksam om du får ett meddelande från en medlem som är betydligt yngre eller äldre än dig.

Akta dig för lögnare

Precis som när du är i stan, besöker nattklubbar, diskotek eller liknande finns det också människor på internet som luras och ljuger för din omgivning. Därför är det viktigt att du använder ditt sunda förnuft på nätet och håller dig borsta från den här typen av människor som du har oturen att stöta på dem längst vägen.

Ge dig själv tid

Ha inte bråttom. Bli inte pressad att fatta hastoga beslut. Ge dig själv den tid du behöver så att du kan få en uppfattning om personen du är i kontakt med verkar ärlig och uppriktig. Människor som ljuger om tex. ålder, kanske också ljuger om mycket annat. Skriv med varandra under en längre tid så har du möjlighet att få en bra och stabilare bild av vem det är du har att göra med.

Bilder

De flesta vill visa sin bästa sida och många medlemmar har väldigt fina bilder på sin profil. Det vanligaste är dock att bilderna är tagna i "hemmamiljö". Var försiktig med professionella modellfoton.

Foton saknas

Det är gratis att ladda upp foton på VIPdejtrs. Så det finns ingen anledning att inte ha ett foto på sin profilsida. När man är i dialog med en annan person så är det lugnande att kunna få ett visuellt intryck av vad det är för person. Helst med bilder från flera olika miljöer. Tveka inte att uppmuntra andra medlemmar att ladda upp profilfoton och bilder till deras fotoalbum.

Träffa inte någon innan du är redo

En av fördelarna med online-dejting är att medlemmarna har möjlighet att lära känna varandra innan de träffas. Genom skriftlig dialog kan många principer och attityder verifieras mot varandra och man kan på så vis ta reda på om ens grundvärden passar bra ihop med varandra. När du känner dig redo är det dags att ordna den första träffen, som på både gott och ont kan vända upp och ner på de föreställningar du har baserat på den skriftliga dialogen. Planera alltid första träffen på ett säkert ställe, t.ex. offentliga platser som caféer, parker eller liknande.

Ge kärleken en chans

Trots alla dessa varningar kan du med gott samvete ge kärleken en chans. Närma dig det med en hälsosam skepsis så kommer du också kunna få samma fantastiska upplevelser som tusentals andra medlemmar får varje dag.

Ha så kul :-)