Användarvillkor - gäller från 2. oktober 2018


Vi vill gärna att du läser användarvillkoren så att du kan bidra till att se till att VIPdaters form och innehåll alltid håller hög kvalitet. När du anmäler dig till VIPdaters förbinder du dig att följa nedanstående användarvillkor. Om du inte accepterar villkoren ska du inte anmäla dig till VIPdaters. Du måste vara 18 år eller äldre för att skapa en profil på VIPdaters.

Så här använder du VIPdaters

När du har anmält dig och eventuellt uppgraderat din profil till ett VIPplus-abonnemang får du tillgång till VIPdaters. Standardprofilen är gratis och ger dig möjlighet att söka bland våra övriga medlemmar och se deras profiler. Du kan även ta emot meddelanden från våra övriga medlemmar, både personliga och via vår automatiska VIPmatch-funktion. Samtidigt kommer din profil att vara synlig på relevanta söksidor och dejting guider, som publiceras av VIPdaters. Men med en standardprofil har du inte tillgång till alla funktioner.

Om du vill uppgradera till en VIPplus-profil får du utökad tillgång och kan bland annat påbörja en dialog med en annan medlem. Priser och betalningsvillkor framgår här nedanför.

Regler för VIPdaters

VIPdaters är en dejtingtjänst online, och här kan du logga in, söka bland och kontakta andra medlemmar. VIPdaters kan inte ge råd, förmedla eller garantera att du får det resultat du vill ha, oavsett om du har en standardprofil eller en uppgraderad profil.

VIPdaters tar inget ansvar för möten mellan medlemmar till följd av användande av vår tjänst, och vi rekommenderar att du vidtar vissa försiktighetsåtgärder inför ett eventuellt möte. Informera gärna en vän om det förestående mötet och välj alltid att träffas på offentlig plats som ett café, en restaurang, biograf eller liknande.

Medlemmarnas skyldigheter

Som medlem av VIPdaters är du skyldig att:

  • Inte uppge oriktig eller falsk information.
  • Inte använda VIPdaters i kommersiellt syfte.
  • Inte använda ord eller formuleringar som kan vara stötande eller kränkande.
  • Inte uppge telefonnummer, e-postadress, webbplatshänvisningar eller annan information som kan avslöja vem du är, såvida du inte har uppgraderat din profil.
  • Att kontrollera att den information du får från oss uppfyller dina behov. Du kan ändra dessa inställningar när du är inloggad i din profil.

Om dessa krav inte uppfylls förbehåller vi oss rätten att utesluta din profil utan vidare förvarning. I vissa fall kommer du att kunna aktivera en uteslutet profil genom att uppgradera den till VIPplus.

Priser och betalningsvillkor

Om en medlem vill uppgradera sin profil till VIPplus måste han eller hon ha ett befintligt abonnemang.

En prenumerationskostnad från 119 kr per. månad beroende på vilken betalningsperiod som valts. Ju längre en betalningstid löser sig, desto lägre är det genomsnittliga månatliga priset.

Priser och betalningsvillkor listas på uppgraderingssidan, vilket kan ses när du är inloggad på din profil.

Den uppgraderade profilen är tillgänglig när betalningen är genomförd, vilket brukar ske omgående.

Tänk på att när din profil uppgraderas ligger de VIPmatch-meddelanden du får ännu närmare dina sökkriterier vilket ökar chansen att du får relevanta meddelanden. Detta kan innebära att du får färre VIPmatch-meddelanden efter din uppgradering men att de du får är desto mer relevanta.

Under "Inställningar" - "Notifieringar" kan du välja om du vill ta emot automatiska VIPmatch-meddelanden oavsett om du har en standardprofil eller en uppgraderad profil.

Ångerrätt

När en medlem väl har uppgraderat sin profil finns ingen ångerrätt efter att han eller hon har loggat in på sin uppgraderade profil och därmed aktiverat ppgraderingen. Abonnemanget kan däremot avslutas enligt reglerna under Avsluta abonnemang här nedanför.

Abonnemangsvillkor

Alla abonnemang förlängs automatiskt när betalningsperioden löper ut till dess att användaren har avslutat sitt abonnemang. Bekräftelse av avgifter i samband med löpande abonnemangsförnyelser skickas via e-post.

Avsluta abonnemang

Medlemmen kan när som helst avsluta sitt abonnemang. Detta träder i kraft när betalningsperioden har löpt ut.

Ett abonnemang kan inte avslutas med retroaktiv verkan men den köpta VIPplus-profilen kommer att finnas tillgänglig till dess att abonnemangsperioden har löpt ut.

När du avslutar ditt abonnemang får du en bekräftelse från oss. Vi rekommenderar att du sparar bekräftelsen om du skulle behöva uppvisa ett bevis på att du har avslutat abonnemanget.

När ett abonnemang har avslutats skickas inga fler fakturor.

Tänk på att ett abonnemang inte avslutas genom att det inaktiveras eller en uppgraderad profil pausas.

Uppsägning av abonnemang: Logga in på din profil - gå till inställningar - välj "status" - välj "Uppsägning VIPplus abonnemang". Du kommer att få bekräftelse när din uppsägning är klar.

Erbjudanden och kampanjer

Kampanjerbjudanden kan inte överföras till en annan användare. När en medlem godkänner ett kampanjerbjudande godkänner han eller hon samtidigt våra användarvillkor. Efter att erbjudandet har löpt ut kommer medlemmen att fortsätta sitt vanliga månadsabonnemang till gällande normalpris till dess att medlemmen väljer att avsluta det.